Menu Luk

Udstyr til gør-det-selv-projekterne

Hvis man bevæger sig ud i et større gør-det-selv-projekt, eller et DIY projekt, som det også kaldes, så kræver det, at du har det rigtige udstyr. Mange kender sloganet “uden mad og drikker, duer helten ikke” – det samme gør sig gældende for grej, så i denne artikel vil vi gennemgå forskelligt udstyr, der vil gøre dit DIY projekt sjovere, nemmere og pænere.

Udstyr skal ikke nødvendigvis købes

Det første tip handler ikke om et konkret type udstyr, men fungerer bare som en venlig påmindelse om, at udstyr og grej ikke nødvendigvis skal købes. Er det meget dyrt eller skal det kun bruges få gange, så kan man med fordel leje eller låne sig frem. Det kan enten være hos en ven, hos en virksomhed eller ved at skrive ud på forskellige sociale medier, om der nogen der har en gaffeltruck eller de kender en der har. Det er altid en god ide at bruge sit netværk.

Det essentielle håndholdte udstyr 

De første stykker udstyr, som er klogt at anskaffe sig, er det helt fundamentale håndholdte grej. Det er en skruetrækker, skruemaskine og/eller en hammer til at fastgøre ting med skruer og søm. Det er en sav – det kan være en almindelig fukssvans, men en kap gerings-, dyk- eller stiksav kan også være fornuftige investeringer, når forskellige tømrerarbejde skal ordnes, som eksempelvis et stakit. Graveredskaber som skovl og spade er også gode, hvis ting skal graves ned eller flyttes. Her vil en trillebør også komplimentere godt. Og hvis de ting de ordner skal stå flot og lige, så er et vaterpas helt centralt. Der er få ting så ærgerlige, som et ellers flot stakit eller højbed, der står helt skævt.

Derudover er det muligt at købe en værktøjskasse, hvor du kan samle alt dit mindre værktøj, som skruetrækkeren, diverse bor og tanger, svensknøgler, unbrakonøgler osv. Verdenen af grej/værktøj er stor, og har de først sagt “A” kan du hurtigt sige “B”.

Større elektronisk og maskinelt værktøj

Når du først har styr på de små, men vigtige, stykker værktøj, så bliver det rigtig sjovt. Nu kan du nørde igennem ved at købe/låne større udstyr. Det kan være en motorsav eller buskrydder, hvis du har en stor have eller et stykke jord. Det kan også være en trykluftkompressor med malerpistol, hvis stakittet eller laden skal males i løbet af nul komma fem. 


En anden verden du kan begive dig ud i, er leje af maskiner, hvor opgaver der tidligere virkede umulige nu er mulige. Du kan eksempelvis en minilæsser leje, så du kan løfte tunge ting, du tidligere ikke kunne fjerne eller rykke. Leje af minilæsser kan foregå via dette link https://teltservice.dk/shop/minilaesser-trailer-188s1.html. En af de mange fordele ved en minilæsser er, at den er fuldt lovlig at køre uden et førercertifikat. En minilæsser er noget af en investering, så derfor er den oplagt at leje. Minilæsseren anvendes på rigtig mange byggepladser, da den er en alsidig maskine og kan spare menneskekroppen for en masse tungt og hårdt arbejde.