Menu Luk

Find den rette sofa til stuen

sofa

Når stuen skal indrettes til perfektion, så skal der også findes den helt rette sofa. Dette valg kommer an på mange forskellige ting. Det kan nemlig have noget at sige, hvor mange man gerne vil have plads til i stuen, og derudover spiller ting som stil i indretningen jo også altid ind.

Men det kan stadig være lidt svært at tage valget om den endelige siddeplads til stuen, da det alligevel er et møbel, der fylder ret meget i rummet, og hvor der nok også går en del tid, før man skifter den ud. Derfor får du herunder lidt inspiration til, hvilken du skal vælge.

En sofa med chaiselong

En sofa, som er meget populær i mange forskellige slags hjem er en stor eller lille sofa med chaiselong. Denne type giver nemlig plads til rigtig mange mennesker, så den egner sig i hvert fald godt til store familier eller andre hjem, hvor man tit har gæster og derfor også har brug for meget siddeplads.

Derudover kan det også se lidt smart ud, hvis man har et møbel, der fylder stuen godt ud, fordi den ikke bare er aflang, men også har denne ekstra side på sig – det skaber altså en mere spændende form. Så hvis du gerne vil have en praktisk siddeplads, hvor der er plads til, at man rigtig kan flade ud, så skal du da have fingrene i en sofa med chaiselong.

Den praktiske løsning

Hvis man ikke har alverdens plads i sin stue og i huset generelt, så kan man overveje, om man måske skal tænke lidt praktisk i forhold til, hvilket møbel, man vælger. Et bud på en praktisk løsning, som også samtidig kan se smart nok ud, er netop sovesofaen.

Dette er et møbel, som det meste af tiden kan have funktion som en ganske almindelig sofa, som man kan sidde i og se film, men den kan altså også trækkes ud til en seng. Det kan være smart, hvis man gerne vil have plads til gæster, men man ikke har plads til et gæsteværelse i huset. Eller hvis man for eksempel er eneforælder, hvor man så har prioriteret, at det er børnene, der skal have lov til at have deres egne værelser. Den, der giver mulighed for nogle ekstra sovepladser er i hvert fald praktisk.

Specielle og unikke

Hvis man godt kan lide at betragte sit hjem som en form for kunstværk, hvor man hele tiden prøver unikke og spændende ting, så skal det selvfølgelig også afspejle sig i møblet. Derfor skal man nok heller ikke gå efter den helt klassiske, som bare er sort eller grå, og som ligner de fleste andre.

Man bør derimod tager på udkig efter en løsning, som er helt unik – det kunne meget vel være på et loppemarked eller lignende steder, hvor det er muligt at finde helt unikke møbler. Det kan være, at du kan finde en, der har en meget anderledes form, eller som måske har en farve eller et mønster, som er mere vovet.