Menu Luk

Trænger dit hus til en kærlig hånd?

terassedør

Der er utroligt mange, der køber et hus, som de ser en masse potentiale i – og det er der bestemt ikke noget forkert i. For mange er det nemlig deres eneste mulighed, da det perfekte hus vil være udenfor deres projekt.

Dog kan det gå hen og blive et problem, hvis du ikke får benyttet dig af alt potentialet, og huset blot får lov til at stå, som det altid har gjort. Det kan nemlig føre til, at du aldrig får skabt dit drømmehjem, hvilket yderligere fører til en masse irritation.

Er du flyttet ind i et hus, der nu trænger til en kærlig hånd, så læs med her og bliv klogere på, hvordan du når alle dine mål.

Lav en liste over alle dine projekter

Først og fremmest skal du skabe dig et overblik – mangel på overblik er nemlig stressende, og det har du ikke brug for, når du er i gang med projekt hus. Selv noget så småt som terrassedøre, der skal skiftes kan blive uoverskueligt uden en plan.

Find en notesbog frem, bevæg dig rundt i huset og skriv alt det ned, som du gerne vil have ordnet – stort som småt, alt fra nye altandøre til maling af hjemmet og træer, der skal rives op med roden.

Når du har listen, så kan du planlægge hvert eneste projekt – find ud af hvilke materialer, du skal bruge, om du kan klare det selv og hvor meget du regner med, at det vil koste. Prisen er det, der kan tage modet fra mange, men hold humøret højt lidt endnu.

Begynd at spare op

Afhængig af din personlige økonomi, så er det ikke sikkert, at du har råd til alle projekterne på én gang – det har du højst sandsynligt ikke. Derfor er du nu kommet dertil, hvor du skal spare op.

Den bedste måde at gøre dette på, er ved at lave en opsparing til alle dine projekter, hvor du ligger et beløb ind hver måned. Det behøver ikke at være stort, men det skal være fast.

Når du har sparet nok penge op til at klare det første projekt – det kan være alt fra terrassedøre til nye planter omkring flagstangen – så køber du ind og du sætter fremadrettet pengene, der gik hertil over på dit dyreste projekt. Du sætter altså lige meget til side stadigvæk, men der går dobbelt så meget ind på én konto.

Skal dine terrassedøre skiftes på lørdag, så skift dem på lørdag

Nu er du kommet til det punkt, hvor renoveringen går i gang. Det er vigtigt at lave aftaler med sig selv, og overholde dem. Har du to terrassedøre, som du planlægger at sætte i næste lørdag, så skal de også sættes i den givne lørdag.

Terrassedøre vil være et nemt projekt, som du hurtigere får råd til end andre projekter. Derfor vil det også være her, du måske kommer til at starte. Husk dog hele tiden, at det hele også skal give mening, og du skal derfor ikke begynde på ét projekt, der egentligt ville være nemmere at ordne efter, du havde færdiggjort en andet.