Menu Luk

Er du træt af minimalisme og ’less is more’?

By Birdie

Det er smykkedesigneren Birdie Wendelboe også, hvilket er derfor at hun i sin tid startede sit smykkebrand By Birdie; brandet fokuserer i stedet på at se hvert enkelt smykke som et kunstværk, hvor der er generøst brug af guld, oxideret sølv, og en overflod af ædelsten, perler og diamanter, hvilket skaber en dualitet mellem det feminine og det rå.

Brandet er skabt af Birdie Wendelboe der beskriver sig selv som en tværkulturel og tværreligiøs ’luksus-boheme’, hvilket brandets design bærer stort præg af; hvis det er noget der tiltaler dig og du ønsker andet end blot minimalisme i smykkeverdenen, bør du absolut læse mere om det brandet her.

Inspiration fra både Nord og Syd, Øst og Vest.

By Birdie er stærkt inspireret af skaberens rejser omkring i verdenen, hvilket tydeligt skinner igennem hos kollektionerne. Der er eksempelvis The Queen’s Collection der er inspireret af den britiske kulturhistorie, og smykkerne i kollektionen er opkaldt efter engelske dronninger og prinsesser; apropos de elegante smykker, er de håndsmedet fra bunden og udsmykket med funklende diamanter og ædelsten, der skal lede tankerne hen mod det royale skattekammer.

En anden kollektion er Shallow Seas, der er inspireret af Birdies rejse til Maldiverne og hendes magiske møde med Maldivernes fantastiske havmiljø. Her er smykkerne prydet med naturens farver, tahitiperler, keshiperler, og brune og hvide diamanter inspireret af havskildpadderne der kan findes i Maldivernes hav.

Det er dog ikke alle kollektionerne der er inspireret af udlandet; der er den fantastisk smukke og rå Nordic Heritage, hvilket er en kollektion inspireret af den nordiske kulturarv.

Det er ikke vikingesmykker eller nordisk minimalisme du kan finde i denne kollektion; inspirationen er draget fra den nordiske tekstur og overflader, såsom afskallede guldkanter og den måde de hamrede mønter på. Fordi Nordic Heritage-kollektionen fokuserer på overfladestrukturen betyder det også at smykkerne er håndsmedet, hvilket gør at ikke to smykker er ens.

Der er lagt særlig vægt på kontrasten mellem sortoxideret sølv og hamret guld, og ved nogle af smykkerne er der tilsat et drys af signaturdiamanter for at give det rå smykke et glimt af femininitet.

Der er også kollektioner inspireret af det gamle kulkraftværk Nordkraft i Aalborg, både en smykkekollektion og tørklæde kollektion; smykkerne beskrives som markante, store, og udtryksfulde, og stilen er på en gang både rå og luksuriøs – et kendetegn for By Birdies design.

By Birdie

Et kig bag brandet – fra direktør til smykkedesigner

Det lyder måske som lidt af et hop, men Birdie Wendelboe plejede at være direktør i medicinalindustrien, mere specifikt leverandøren Nomeco; men efterhånden begyndte Birdie at savne kreativiteten og den frihed der fulgte i at skabe, og denne følelse blev slutningen på Birdies liv i koncern-verdenen, men startskuddet på hendes liv som smykkedesigner og leverandør.

I forbindelse med sin smykkedesigns drager Birdie inspiration fra verdenen omkring hende, om det er det urbane New York, oldtidens arkitektur, naturens og havets råstyrke, eller nordens kulturarv. By Birdie er et brand til alle os der længes efter andet end smykkeverdenens signaturminimalism