Menu Luk

Overvejer du at starte din egen virksomhed? Derfor skal du hyre en erhvervsadvokat

erhvervsadvokater

Livet er ikke en amerikansk film, hvor folk går rundt og sagsøger hinanden på kryds og tværs, men selvom vi i lille Danmark ikke er lige så dramatisk anlagt som amerikanerne, er der stadig mange gode grunde til at søge juridisk rådgivning. Hvis du har startet din egen virksomhed, har du f.eks. brug for hjælp til at overholde de juridiske retningslinjer for din virksomhed. Læs her, hvorfor du skal have din egen erhvervsadvokat, når du starter din egen virksomhed.

Før du starter din virksomhed

Hvis du har startet din egen virksomhed, er der utrolig mange dokumenter, du skal holde styr på. Du skal overholde reglerne og udfylde de rette dokumenter, der gælder for den selskabsform, du vælger. Det kan være forvirrende at finde hoved og hale i alle reglerne, og du er derfor bedst tjent med at ansætte en eller flere erhvervsadvokater, eksempelvis fra nemselskab.dk, som har styr på det juridiske og sørger for, at du ikke begår en alvorlig og dyr fejl. For det første kan det være en god ide at rådføre dig med din erhvervsadvokat, før du overhovedet starter din virksomhed, så du kender til fordelene og ulemperne ved dit valg, og derfor er sikker på, at du vælger den rette selskabsform for dig. Dernæst skal du overholde en række regler og udfylde en masse dokumenter. Det er næsten umuligt at finde rundt i det selv, men med en erhvervsadvokat er du sikker på, at du lever op til de juridiske krav, når du starter din virksomhed.

erhvervsadvokater

Ansættelseskontrakter og samarbejdsaftaler

Når først du er kommet godt i gang med opstarten af din virksomhed, er der stadig juridiske regler at holde styr på. Du skal f.eks. indgå aftaler med dine samarbejdspartnere. Her er det vigtigt at udforme gode og klare aftaler med din samarbejdspartnere, så der ikke opstår nogen misforståelser, og så du kan undgå konflikter med dine samarbejdspartnere. Du skal også udarbejde ansættelseskontrakter til dine medarbejdere. Her er det også vigtig, kontrakten er tydelig og forståelig, især når det gælder ansættelsen ophør, så din virksomhed slipper for konflikter og undgår at blive slæbt i retten af utilfredse tidligere medarbejdere.

Markedsføringsregler

Din erhvervsadvokat kan hjælpe dig med at undgå konflikter både indenfor din virksomhed, men også udenfor din virksomhed. Du skal sælge et produkt, og det betyder, at du skal have godt styr på markedsføringsloven, så din virksomhed ikke pludselig kommer i klemme. Markedsføringsloven er hovedsageligt indført for at beskytte forbrugeren, og der kan derfor blive lagt sag an mod din virksomhed, hvis det kan bevises, at der er brud på markedsføringsloven. Sociale medier gør det måske nemmere at nå ud til forbrugeren med dit budskab, men den hurtigudviklende digitale verden gør det ikke nemmere at finde rundt i juraen.

En redningsvest i krisetid

Alle virksomheder kan komme ud for en krise. Hvad end din virksomhed har brudt markedsføringsloven eller er kommet i økonomiske vanskeligheder, er det vigtigt du tager kontakt til en erhvervsadvokat så hurtigt som muligt, så du kan få den rette juridiske rådgivning og forhåbentlig redde din virksomhed.