Menu Luk

Send din hund i hundeseng

hundeseng

Når børnene er for trætte og utidige, sender du dem i seng. Det kan du også gøre med din hund. Faktisk kan en hundeseng være et yderst praktisk redskab i hverdagen med en hund. Den kan være god for både dig og hunden. 

En hundeseng behøver slet ikke at være en grim ting, der helt ødelægger din indretning. Du kan sagtens finde en, der passer ind i jeres hjem. Den vil falde i et med resten, og man vil føle, at den er en del af indretningen. Der er mange flotte hundesenge at vælge imellem. Din hund vil være ligeglad med, hvordan dens seng ser ud. Men det er okay, hvis det betyder noget for dig. 

Et godt redskab 

Det kan være en god idé at have en hundeseng, hvis du har en hund. Forklaringen er slet ikke, at hunden har brug for noget blødt at sove på. Hunde kan fint ligge på gulvet. Det giver dem ikke ondt i ryggen eller andet, som det gør med os sarte mennesker. 

En hundeseng kan være god at have, fordi den er et praktisk værktøj i hverdagen. Den kan fungere som hundens værelse. Den vil være et helle, og den kan give dig lidt fred. På samme tid vil den altså være et dejligt sted for hunden og en praktisk ting for dig. 

Et helle for hunden 

En hundeseng kan fungere som hundens helle. Hvis du indfører den regel derhjemme. Den kan være et sted, hvor hunden kan lægge sig, når den vil have fred og ro. Et sted, hvor den ikke bliver forstyrret. Den kan slappe af, eller den kan sove. Det vigtige er, at den har et sted, den kan gå hen for at få fred. Det kan give den lidt kontrol og medbestemmelse i en hverdag, der ellers kan være lidt uoverskuelig. 

Det bliver kun sådan, hvis du sørger for det. Alle i huset skal acceptere, at det er sådan. Når hunden ligger i sin seng, skal man lade den være. Det er måske specielt børnene i huset, der skal lære det. De skal ikke gå hen til hunden, hvis den ligger i sin hundeseng. De må snakke med den, når den er alle andre steder i huset. 

Skab ro i hverdagen 

Det kan også være godt for dig med en hundeseng. Når hunden lærer, at den kan få fred der, vil det give mere ro. Den vil nemlig lægge sig hen, når den har brug for fred. Den vil ikke blive irritabel og bidelysten. 

Du kan også bruge hundesengen til at skabe ro, når det passer dig. Lær hunden at gå hen i sin seng på kommando. Så kan du sende den hen at ligge, når du vil have ro. Det kræver en arbejdsindsats i starten, men du vil komme til at sætte pris på det senere. 

Med en hundeseng i hjemmet har du altså et sted, der er hundens. Du har også et sted, du kan sende den hen, når du synes. En hundeseng kan blive næsten lige som børnenes værelse.