Menu Luk

Det bedste du kan gøre for din daglige hudpleje

bumser

En flot og ensartet hud kommer for mange ikke helt af sig selv. Vi døjer alle med vores, om det bumser, tør hud, irriteret hud, taglknopper, eksem, eller noget helt andet. Hudpleje og din huds kvalitet hænger tæt sammen med dit generelle helbred, og hvis du ønsker en smuk hud, er det vigtigste at have en sund livsstil, og at have god hygiejne.

Der er dog nogle små tiltag man kan inkorporer i sin dagligdag, for at få hjælpe ens hud på vej, og give dig selv de bedste betingelser for en hud uden problemer.

Skaft dig selv en god fugtighedscreme

Mange mennesker døjer med tør hud. Tør hud kan være mere eller mindre konstant, eller kan opstå på bestemte tidspunkter, f.eks. når det er koldt, eller lige når man er steget ud af badet. Her er det vigtigt at have en god fugtighedscreme, der kan tilføje fugt til huden, og sørger for at din hud er i god stand. Skaf dig selv en god fugtighedscreme, som du kan bruge lige når du har behov for – i løbet af dagen, eller på bestemte tidspunkter, hvor du ved du får brug for den.

flot ud

Sørg for generel god hygiejne

Hvis du vil modvirke f.eks. bumser eller taglknopper, er det vigtigste du kan gøre nok bare at sørge for at have en generel god hygiejne. Det er vigtigt at bliv klogere på taglknopper og din hud, hvis du vil sørge for at have en flot og ensformig hud uden bumser og taglknopper. Taglknopper er tilstoppede porer, der er stoppet til at døde hudceller, bakterier eller andet. De mener om bumser, men er ofte bare mindre og hvide. Ligesom bumser er de helt ufarlige.

Bumser og taglknopper kommer for mange særligt i ansigtet, og af og til også på brystet eller på ryggen. Du kan skaffe dig en sæbe der passer til disse områder, og sørge for, at din hud er ren. En anden vigtig ting du kan gøre for at modvirke bumser, er at sikre dig at sove i rent sengetøj – der kan bygge sig snavs op i sengetøjet, der kan være med til at forårsage bumser.

Lad vær med at trykke bumser og taglknopper

Selv om det kan være fristende, er det en rigtig dårlig ide at trykke bumser og taglknopper. Det kan blot gøre dem mere genstridige i længden. Det bedste du kan gøre, er bare at vaske din hud, eller at købe sæber eller produkter, der er med til at rense din hud og sørge for, at dine porrer ikke bliver stoppet til.

Husk at taglknopper og bumser ikke er farlige – du kan lige så godt have en langsigtet løsning, da der ikke er tale om et sundhedsproblem, der haster. Lad vær med at bruge en voldsom kur, og hold dig til simple hygiejniske midler.