Menu Luk

5 tips til at få mere organisation på dit liv

støvsugerposer

Er dit liv ikke helt organiseret – måske lidt rodet? Ofte kan det mentale helbred have stor indflydelse på ens organisation, og selvom der ikke altid er organisation på alt, så skal man huske på at det er helt okay, og at selv de bedste kan have rod i livet. Man kan starte med at købe nogle ekstra støvsugerposer, opvasketabeletter og toiletruller, og så er man godt i gang. Men her er en liste over andre aktiviteter man kan fortage sig:

Få nogle skuffer og lav nogle skilte

Man kan starte med at købe nogle skuffer og matchende skilte: for eksempel kan man have en skuffe der har et skilt der siger ’Støvsugerposer til as’, og så vil alle vide, at dér skal være støvsugerposer, og at de skal være til as. Du kan også smide små dimser ned i en kasse der bare hedder ’ting’, derved kommer unødvendige ting ikke til at stå og rode. Med det sagt så er det også vigtigt at være hård ved sig selv og smide mange af de unødvendige ting ud.

Lav ikke for mange planer; fokuser på dine kortsigtede mål

Det kan være nemt at lave planer, men det kan også hurtigt blive uoverskueligt. Så lav nogle kortsigtede planer, som også er overskuelige at nå. Du skal for eksempel ikke begynde tænke på at have en madplan, hvis du i øjeblikket har svært ved at rydde op, eller skifte din støvsugerposer i tide. Så overvej kort hvor du er i dit forløb til at få et mere organiseret liv, så kan du få en mere overskuelig plan over ting, du kan gøre mere organiseret.

Brug en kalender og skriv ting ned

Hvis man bruger en kalender, så kan man skrive de ting ned, man skal huske at gøre: støvsug, onsdag, skift støvsugerposer tirsdag og så videre. Dette vil skabe en hverdag, hvor du ved hvilke opgaver dagen bringer, og så behøver du ikke stresse over de ting du ikke gør, da du har bestemt på forhånd hvad der forventes af dig.

Prøv at rydde op med det samme efter rod

Hvis du laver mad, og der er et rodet køkken, så kan det være en god ide lige at sætte ting på plads, efter man har brugt det eller vaske nogle ting af, mens maden står og koger. Dette kan skabe et overblik over køkkenet, og en følelse af overskud.

Uddel opgaverne i huset  

Hvis du har børn eller partner, så skal er det jo ikke kun dit job at gøre rent og være organiseret. Lav en liste over ting de skal gøre i huset, og på hvilke dage de skal gøre det, og sørg for at de gør det. De skal rydde op efter sig selv og støvsuge deres egne værelser og så videre. Det er normalt meget lidt man skal gøre for at få et organiseret liv, men det kan virke meget uoverskueligt før man begynder, så held og lykke til dig læser denne artikel!